VAŠI KOMENTARI

 • From Štef on PODRŽI PETICIJU

  Kolegice i kolege su u svojim komentarima obuhvatili
  sve, i slažem se da dudgogodišnje kontinuirano učenje
  kojemu se podvrgavamo kako bismo pratili, ponekad, vrlo turbulentne zakone iz raznih polja našeg društvenog života
  kako bismo zadovoljili poslovne potrebe poslovnih partnera
  kojima vodimo knjige. Mojih 35 godina rada u struci daje mi
  pravo i obvezu da kažem VEEEELIKO – NE – nekim licencama
  koje je smislio netko u “nekoj dugoj bijeloj sobi bez prozora a samo da bi ispao pametan i koristan…”. Pozdrav struci

  2017/08/16 at 10:39 pm
 • From Dušanka on PODRŽI PETICIJU

  PROTIV LICENCIRANJA!
  Zar mojih 36 godina radnog staža u računovodstvu nije dovoljno? Stalno se nešto mijenja i mi to usvajamo, postoje priručnici, seminari koji prate sve zakonske izmjene. Što ćemo dobiti licenciranjem, položimo ispite i onda smo spremni za daljnji rad? Ne budimo smiješni, to je samo kupljenje novaca i ništa više, treba netko na nama zaraditi, zato veliko NE licenciranju.

  2017/08/17 at 10:36 am
 • From Šimo Šimić on PODRŽI PETICIJU

  Imam 35 godina iskustvu u financijsko računovodstvenoj struci, ovlašteni računovođa 10 godina, 6 godina do mirovine , imam vlastitu firmu koja se bavi knjigovodstveno računovodstvenim poslovima , zaposlen sam u drugoj privatnoj tvrtci za koju nemoram biti ovlašteni računovođa , šta još treba da izmisle kako bi i ovako posrnulo gospodarstvo opteretini novim nametima ( porezima )

  2017/08/17 at 11:34 am
 • From Mariza on PODRŽI PETICIJU

  Ma nakon polaganja za Ovlaštenog računovođu i to još 1998. rada u struci od 1980. , konstantnog usavršavanja i odlaska na seminare ne znam koja mi licenca još treba. Da ne znam svoj posao odavno bih bila propala kao voditelj računovodstvenog servisa.

  2017/08/17 at 2:30 pm
 • From LIDIJA ZOVKO on PODRŽI PETICIJU

  1) Licenciranje bi bilo prihvatljivo kad bi se provodilo kontinuirano, s obzirom na brzinu izmjena zakona, te bi skupljali bodove da smo odslušali seminare.
  2) Seminare bi trebalo organizirati Ministarstvo financija (nakon što smo mi preuzeli veći dio posla porezne uprave smatram da bi bilo kadra koji bi to moguli odraditi) i to po pristupačnim cijenama

  2017/08/18 at 10:59 am
 • From Vesna Dundara on Komentar: Vlado Brkanić, RRIF

  Ma kakvo licenciranje, nakon što nam država uzme polovicu zarađenog zbog učestalih promjena zakona, sad još da im plačamo i licencu. Ne dolazi u obzir. Nakon 37 godina rada u financijama i računovodstveno knjigovodstvenim poslovima, mogla bi ministrima dati neke dobre savjete.

  2017/08/18 at 11:13 am
 • From Zdenka on ZAŠTO SMO PROTIV LICENCIRANJA?

  Od 1981. (punih 36 godina) sam u tom poslu i mislim da ga radim sasvim uredno i točno. Inače bih davno morala zatvoriti obrt. I sada, dvije godine pred penzijom, ja bih trebala opet u školu i nabijati dodatne financijske troškove.
  Veeeliko “NE” za nečiju fix-ideju kako da se opet pobere novac od nas malih poduzetnika.

  2017/08/18 at 12:48 pm
 • From Jelisava on ZAŠTO SMO PROTIV LICENCIRANJA?

  Mislim da bi 30 godina rada u računovodstvu, trebalo nešto značiti. Imam 5 zaposlenih djelatnika i zar bi oni sada svi trebali ostati bez posla? Radno iskustvo, svakodnevna edukacija, praćenje Zakona , konzultacije, zar to ništa ne znači? Smatram da je moj knjigovodstveni servis i te kako zaslužio licencu i bez posebnih polaganja . Zato podržavam inicijativu protiv licenciranja računovođa.
  Veliko NE licenciranju

  2017/08/22 at 6:32 am
 • From Lidija on ZAŠTO SMO PROTIV LICENCIRANJA?

  Velika podrška inicijativi! Komentari nisu potrebni, sve je već rečeno i svima je sve jasno!

  2017/08/22 at 10:20 am
 • From Kristina on PODRŽI PETICIJU

  Od svih stručnih ljudi oni izaberu revizore da kroje sudbinu računovođama, a isti ti revizori apsolutno ne odgovaraju za povredu etičnosti struke kada i sami ponavljaju kao papagaji da su njihova mišljenja neobvezujuća. Odlično! Onda kada postanem jednog dana licencirani računovođa i ja ću tako rado prati ruke od svakog završnog račun i reći da je to neobvezno i da ja ne odgovaram za to. Razlika je imati obvezno licenciranje i svoju komoru kada naplaćuješ svoju usluge u tisućama i desecima tisuća kuna, a razlika je kada vodiš obrtnika ili d.o.o. sa 4 zaposlena u sustavu PDV-a za 300 tj. 500 kn mjesečno. Pa mi moramo raditi jednog klijenta par godina da bi zaradili ono što oni naplate za par dana posla. Žalosno je što onda oni kroje sudbinu nama. Definitivno NE licenciranju računovođa prema sili zakona i apsolutno ne radnoj skupini koja taj zakon trenutno sastavlja. Treba ponuditi besplatno obuku za licenciranje i eventualno naplatiti ispit ali za one koji na to dobrovoljno pristaju, zasigurno bi nas onda bilo i puno više licenciranih jer bi si to lakše priuštili. Meni osobno, kao mladom računovođi sa 10 godina iskustva ne predstavlja problem samo licenciranje već način na koji ova država i određeni lobiji to nastoje provesti.

  2017/08/22 at 11:06 am