Osvrt IPRH na sastanak u HGK 21.09.2017. (zakulisne igre institucija oko licenciranja)

Kako bismo razjasnili nedoumice koje su se pojavile IPRH objavljuje osvrt na jučerašnji sastanak i naše viđenje situacije:
1) HGK je pozvao na sastanak IPRH vezano za naš zahtjev da informiraju svoje članice o peticiji, no gđa Ivanović iz HGK je organizirala dolazak predstavnika HRK na isti sastanak i to BEZ NAŠEG ZNANJA, kako bi nam isti prezentirali svoje teze.
HGK je postupila krajnje nekorektno, na naših nekoliko zamolbi da informiraju svoje članove kao što su to učinili i slanjem ankete HRK nisu dali odgovor, već su organizirali sastanak na koji su pozvali „nepozvane goste“. Jučer nam je pravnik g.Njegovan rekao da je njihova politika da ne šalju peticije već samo ankete. Kada samo rekli da možemo i mi napraviti anketu, rekao da je da pošaljemo pa da će vidjeti..što to znači ?
Žalosti nas činjenica da ustanova koja bi trebala štititi sve svoje članice koje plaćaju članarinu nastupa u ime samo jedne strane.
2) IPRH se zalaže za ukidanje čl.7 st.4 Zakona o računovodstvu i čvrsto stojimo pri svojim stavovima koji su objavljeni na našoj stranici www.iprh.eu
3) IPRH smatra uspjehom da je svojim javnim istupanjem, okupljanjem računovođa iz RH natjerao HRK da izmijeni svoje prvobitne stavove o čemu smo vas izvijestili jučer, no naš posao tu nije gotov, mi ćemo svoja stajališta iznijeti u relevantnoj radnoj skupini pri MFINu.
4) IPRH ne priznaje tzv.radnu skupinu HRK niti rezultate ankete koji su nam prezentirani jučer, obzirom je anketu mogla ispuniti jedna osoba i stotinu puta bez ikakve provjere, takvi rezultati ne mogu se smatrati istinitim niti vjerodostojnim.
HRK se i danas kao nenajavljeni prezenter na seminaru RRIFa javio za riječ i uzurpirao vrijeme prisutnih prezentirajući istu anketu i njene rezultate.
g.Benčić pritom je spomenuo jučerašnji sastanak nazvavši nas nekim tamo društvom i neregistriranom udrugom – ovim putem želimo ga informirati da smo mi neformalna udruga, a za detalje neka pročita Zakon o udrugama 😊, te komuniciramo na direktan i pristojan način.
Na upit prisutnih o razlogu licenciranja odgovara da smo „mi takav narod“ aludirajući da su svi poduzetnici lopovi valjda.
OSUĐUJEMO takve izjave i način komunikacije čelnih ljudi HRK !
5) IPRH nastavlja suradnju sa istomišljenicima – HOK, HUP, RRIF, MINGPO po pitanju licenciranja računovođa, te otvorenu suradnju prema MFINu od kojih očekujemo da što prije oformi radnu skupinu kako bismo imali vremena kvalitetno prezentirati argumente PROTIV licenciranja i MFIN pravovremeno uputiti prijedlog izmjena ZOR-a u proceduru.